Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Пошуківці «Фенікс-К» підняли із землі останки десяти червоноармійців

Пошуківці «Фенікс-К» підняли із землі останки десяти червоноармійців

Поховання воїнів періоду Другої світової  слідопити знайшли з початку нинішнього року на території Полтавського лісу, де свого часу йшли запеклі бої за визволення Краснограда.

— На жаль іменних медальойнів разом із останками не знайдено. Зате особисті речі свідчать, що всі загиблі були вояками радянської армії та полягли в боях у 1942 чи 1943 роках, — розповів голова громадської молодіжної пошукової організації «Фенікс-К» Сергій Гладков. — Ми планували провести церемонію захоронення у День перемоги 9 травня 2020-го на території Братської могили в селі Піщанка. Але через карантин вона відтерміновується.  Можливо, організуємо її  22 червня — у роковини початку війни на теренах колишнього СРСР  чи 19 вересня — у День визволення Красноградщини від нацистів. З остаточною  датою визначимося в залежності від епідеміологічної ситуації щодо поширення коронавірусу.

Нагадаємо, торік 19 вересня завдяки пошуківцям вічний спокій у братському похованні в Піщанці знайшов ще один невідомий боєць Червоної армії. Тоді ми писали, що на рахунку слідопитів було 23 такі сумні знахідки. Тепер ця цифра збільшилася до 33.

Учасники «Фенікс-К» певні, війна триває доти, поки упокоєння не знайде останній загиблий солдат. Це змушує їх продовжувати пошуки.

Фото з архіву ГМПО «Фенікс-К»

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page