Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / #Перемога у нас в крові: у відділенні трансфузіології районної лікарні відбулася благодійна акція із забору крові

#Перемога у нас в крові: у відділенні трансфузіології районної лікарні відбулася благодійна акція із забору крові

Проведення марафону ініціювали раніше Товариство Червоного Хреста України спільно з Міністерством молоді та спорту. У Краснограді його підтримали волонтери районного відділення товариства. Вони залучили до акції місцевих донорів, спортсменів та всіх небайдужих краян. Двадцять шостого червня у ній також взяв участь голова Красноградської райдержадміністрації Олександр Кайдаш.

Цього дня кров для медичних потреб у відділенні трансфузіології здали близько тридцяти жителів району. Нині її забір тут відбувається двічі на місяць у п’ятницю. 

Антон Василенко, учасник акції

— Уперше здав кров для  хворого товариша, відтоді вже неодноразово повторював цю процедуру. Відомо, що препаратів крові не вистачає, а потреба у них є завжди, — розповів учасник акції Антон Василенко з Краснограда. — У такий спосіб роблю свій внесок у поповнення банку крові. Опинитися в ситуації, коли потрібно переливання, насправді може кожен із нас. Хочеться вірити, що за необхідності хтось так само прийде на допомогу мені чи моїм близьким. Водночас зичу, аби всі були здорові та береглися від небезпек.

Як розповіли працівники відділення траyсфузіології, упродовж двох прийомів на  місяць вони збирають від 25 до 30 літрів крові. Торік відділення відвідали 592 донори. Сумарно вони здали понад 300 л цієї рідкої сполучної тканини, яка виконує важливу функцію для підтримання життєдіяльності людського організму.

Голова КРДА Олександр Кайдаш під час процедури забору крові

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page