Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Первинна медицина Красноградщини отримає нову автівку

Первинна медицина Красноградщини отримає нову автівку

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» виграв мінігрант у рамках проєкту “Ефективна первинна медицина в громаді”. Згідно з ним для потреб медиків закуплять легковий автомобіль Renault Sandero. Усього до першого грудня нинішнього року в області реалізують 13 медичних грантів.  Переможців оголосили напередодні в Харківській обласній раді під час онлайн-засідання Ради партнерів-бенефіціарів конкурсу. Провів зібрання голова облради Сергій Чернов.

— Заявку на участь в конкурсі ми сформували та подали спільно з міською радою, — розповіла директорка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко. — Загальний кошторис проєкту склав 300 тисяч гривень, з них 270 тис. грн — грантові кошти, а 10 % від суми або 30 тис. грн профінансує бюджет міста. Новопридбаним автомобілем коритуватиметься районний лікар-педіатр для обслуговування маленьких пацієнтів міської громади, а також Піщанської, Зорянської, Іванівської, Кирилівської, Хрестищенської та Миколо-Комишуватської сільських рад.

Ганна Васенко нагадала, що це не перший досвід успішної співпраці первинної медицини та мерії щодо участі в конкурсі мінігрантів. Торік завдяки перемозі в ньому була закуплена медична апаратура для амбулаторії загальної практики сімейної медицини на мікрорайоні 3. Зокрема гематологічний і біохімічний аналізатори та аналізатор сечі. Відтоді медичні працівники використовують їх для проведення пацієнтам відповідних аналізів.

Довідково

За інформацією Харківської обласної ради, проєкт «Ефективна первинна медицина в громаді» стартував на Харківщині восени 2018 року і триватиме до лютого 2021 року. Він реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» та фінансується Європейським Союзом.

Проект втілюється Харківською обласною радою у партнерстві з ГО «Агенція Змін «Перспектива», ГС «Українсько – Німецька Медична Асоціація» та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області.

Проєкт створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання мінігрантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page