Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / На місці згарища садять новий ліс

На місці згарища садять новий ліс

Два роки тому масштабна пожежа на території Наталинського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство», поблизу Мартинівки, завдала чималих збитків і викликала суспільний резонанс. Які відновлювальні роботи ведуться на цих площах, кореспонденту видання розповів заступник директора ДП «Красноградський лісгосп» Олександр Болтушкін.

— Процес ліквідації наслідків масштабної пожежі є копітким і багатозадачним. Насамперед до бюджету Мартинівської територіальної громади було сплачено 360 тис. грн попенної плати (податку) за спиляні дерева, які постраждали внаслідок займання, — повідомив співрозмовник. — Також навесні цього року проведено заліснення ділянок, на яких відбулася суцільна санітарна рубка. Фактично наново засаджено 30 га лісу. Зокрема, висаджено 175 тис. деревець сосни однорічної та 370 кг жолудів дуба. Витрати склали майже 310 тисяч гривень.

За словами Олександра Болтушкіна, на цьому підприємство не зупиняється. Наразі ділянки лісу активно очищаються від порубкових решток, готується грунт до осінньої посадки рослин. У теплицях Наталинського лісництва ДП «Красноградський лісгосп» вирощуються сіянці сосни та дуба. Отже, всі площі, що постраждали від вогню, засадять власним посадковим матеріалом.

Фахівець зауважив, що попри недавні дощі, у лісових масивах району зберігається високий рівень пожежної небезпеки. Тож за таких умов забороняється відвідувати хвойні насадження. Прохання до жителів району — утриматися від візитів до лісу.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page