Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / На Красноградщині учасники дорожнього руху порушили правила ПДР понад тисячу разів

На Красноградщині учасники дорожнього руху порушили правила ПДР понад тисячу разів

За інформацією районного відділу поліції, на перше червня нинішнього року правоохоронці зафіксували в районі 1071 порушення Правил дорожнього руху (ПДР). З них  34 – водіння в нетверезому стані. До числа найчисельніших потрапили також керування транспортним засобом без паска безпеки, порушення вимог заборонних знаків і рух поза населеними пунктами без ввімкненого світла ближніх фар. Нагадаємо, така норма діє у період із початку жовтня до кінця квітня.

З 1 червня в Україні запрацювала автоматична фіксація порушення ПДР. Нині вона діє лише Києві та кількох інших великих містах і розповсюджуються тільки на перевищення швидкості руху.

На Красноградщині автофіксація порушень правил дорожнього руху поки не ведеться. Наразі для цього немає технічної можливості. За дотриманням ПДР стежать працівники сектору реагування патрульної поліції Красноградського відділу поліції. Щодня місто та район цілодобово патрулюють два екіпажі, ще один контролює ситуацію на автодорозі Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта. Фіксація порушень відбувається не в автоматичному, а в «ручному» режимі.

За словами правоохоронців, найчастіше   дорожньо-транспортні пригоди виникають через недотримання правил безпечної дистанції або інтервалу та порушення безпечної швидкості руху. У цьому списку також нехтування у користуванні зовнішніми освітлювальними приладами, зокрема поворотами, та водіння у нетверезому стані.

Відтак полісмени закликають водіїв та інших учасників дорожнього руху бути пильними на дорозі. Також рекомендують їм частіше повторювати правила.  Нерідко буває так, що вони в них слабо орієнтуються.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page