Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Молодь із місцевого «RedHub» проінспектувала електрички

Молодь із місцевого «RedHub» проінспектувала електрички

Наприкінці грудня редхабівці проїхали маршрутом приміського електропоїзду до Харкова та повернулися назад потягом сполученням Зачепилівка-Харків-Зачепилівка. Під час поїздки волонтери зібрали 50 індивідуальних звернень громадян, спрямованих на покращення умов проїзду в електричках, і понад 200 підписів користувачів транспорту. Також під час спілкування з пасажирами активісти заповнили п’ятдесят анкет, аби визначити цільову аудиторію споживачів цих транспортних послуг.

— Разом із кількома іншими молодіжними хабами області ми беремо участь в спільному проєкті «Молодіжні хаби Харківщини драйвують громадську активність» під егідою громадської організації «Розвиток разом». Акція в приміському залізничному транспорті є одним із напрямків його реалізації, — розповіла кореспондентці видання куратор Красноградського «RedHub» Наталія Гришина. — Її мета  — стимулювати створення сучасних безпечних і комфортних умов проїзду. Всі пропозиції та зауваження, озвучені громадянами,  були відправлені голові правління АТ «Укрзалізниця», керівництву облдержадміністрації та до Міністерства інфраструктури України. Сподіваємося, що зворотна реакція не змусить себе довго чекати.

Як ми повідомляли раніше, мережа хабів області офіційно стала філією Асоціації молодіжних центрів України (АМЦУ). Декілька з них, у тому числі Красноградський «RedHub», об’єдналися та подали заявку на участь в проєкті «Молодіжні хаби Харківщини драйвують громадську активність» та виграли відповідний грант. Упродовж 2019-2020 років він реалізовуватиметься в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!». Вона фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (UASID) та здійснюється Pact в Україні.

За словами Наталії Гришиної, у проєкті п’ять напрямків. Наступний етап — моніторинг доступності. Він охопить місцевий громадський транспорт. Потім активісти спробують повторно реалізувати ідею про громадський бюджет. Адже їхня перша спроба виявилася невдалою. Згодом візьмуться за проведення толок для облаштування так званих «третіх місць» на зразок мобільного майданчика для дозвілля «RedPark» у міському парку, який редхабівці презентували до Дня міста. Наостанок проведуть наметфест. Він відбудеться на базі одного з хабів-учасників ініціативи.

За перебігом проєкту можна спостерігати на сторінці «Мережа молодіжних хабів Харківщини» у фейсбуці. Хештег — #драйвуємоактивність.

Фото: Красноградський «RedHub»

 

 

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page