Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Легкої служби, хлопці!

Легкої служби, хлопці!

Збентежені обличчя юнаків та їхніх рідних, сльози матерів і обійми наречених на прощання… Тринадцятого липня на подвір’ї Красноградського об’єднаного  міського військового комісаріату панувала піднесена й водночас хвилююча атмосфера. Тут на строкову  службу в армію проводжали одинадцятьох новобранців, жителів Красноградщини, які потрапили до завершальної хвилі весняного призову-2020. Підтримати без п’яти хвилин солдатів у такий відповідальний момент прийшли їхні близькі та знайомі. З напутними словами до призовників звернулися голова Красноградської райдержадміністрації Олександр Кайдаш і військовий комісар Віталій Гладкий.

За словами військового комісара Красноградського ОМВК Віталія Гладкого, наш район виконав планове завдання щодо весняного призову строковиків у нинішньому році.

— Під керівництвом очільника КРДА, голови районної призовної комісії Олександра Кайдаша був ретельно вивчений ресурс призовників та проведенні всі необхідні заходи для залучення потенційних новобранців до військової служби, — зазначив військовослужбовець. — Тепер красноградці служитимуть у військах Збройних сил України, Державній прикордонній службі, Національній гвардії та спеціальній службі транспорту. Нині більшість строковиків мають чітку мотивацію та  свідомо ставляться до виконання військового обов’язку і можливості опанувати базові навички професії військового. Згодом кожен із них може безкоштовно продовжити навчання за воєнним профілем у закладах вищої освіти та зробити кар’єру. Також вони мають можливість опанувати будь-яку цивільну спеціальність. Досвід армійської служби відіграє позитивну роль й для подальшого працевлаштування.

До того, як новобранці відправилися до місця збору в Харкові, у нас було кілька вільних хвилин для спілкування.

—  Я заочно закінчив перший курс Полтавського фахового коледжу Національного університету харчових технологій. Коли настав час призову, то поставився до цього, як до чергового екзамену на витривалість, — розповів Віталій Бойко з Березівки. — Хто вже пройшов випробування військової службою, радить сприймати її на зразок тривалого перебування в спортивному таборі. Тут дисципліна, фізичні навантаження і теоретичне навчання тісно взаємопов’язані. Певен, для мого особистого розвитку це матиме позитивний ефект. Також обіцяють, що я зможу їздити на чергові сесії в коледжі. Отже, немає причин зволікати з набуттям армійського досвіду.

 Віталія на службу проводжали  батьки та молодший брат Вадим.

— З нетерпінням чекатиму брата вдома. Він говорить, що в списку призовників я наступний. Тож його підказки мені згодом теж знадобляться, — поділився емоціями семирічний Вадим Бойко.

За кілька хвилин маршрутний автобус із призовниками уже попрямував до першої столиці. Подвір’я військомату поступово спустіло. Але ненадовго. Згідно з указом Президента України, осінній призов на строкову військову службу триватиме упродовж жовтня-грудня.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page