Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус: у Красноградському районі нових випадків не зареєстровано

Коронавірус: у Красноградському районі нових випадків не зареєстровано

За останню добу число пацієнтів із діагнозом «коронавірус»  у центральній районній лікарні не збільшилося, однак рівень захворюваності на COVID-19 невпинно росте. Про це 7 вересня  під час ранкової апаратної наради в райдержадміністрації повідомила директорка КНП «Красноградська ЦРЛ» Ганна Васенко.

Минулого тижня до центральної районної лікарні з коронавірусною інфекцією госпіталізували дев’ять хворих, семеро з них — красноградці. Наразі п’ятеро перебувають в інфекційному відділенні, четверо в реанімації. Відтак із шести реанімаційних місць, наявних у ЦРЛ, більшість використовується для лікування  ковідних пацієнтів.

За минулі сім днів у лікарні померло троє хворих із COVID-19. З них один житель Красноградщини, мешканець Зачепилівщини та жителька Сахновщинського району. Всі пацієнти мали  супутні недуги, зокрема, онкологічні захворювання, хворобу нирок і тяжку форму цукрового діабету. Вік померлих від тридцяти трьох до сімдесяти двох років.

Як поінформувала в. о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Руслана Равлюк, нині на СOVID-19 хворіють двоє медичних працівників: один із них перебуває в інфекційному відділенні, інший в реанімації. Також коронавірус підозрюють у ще одного медика. На амбулаторному лікуванні станом на четверте вересня знаходилося 13 пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Наразі ця цифра уточнюється.

До обласної вірусологічної лабораторії передані 23 проби для проведення ПЛР-діагностики. Результати стануть відомі згодом.

За словами Руслани Равлюк, відтепер зробити ПЛР-тест на коронавірус можна в лабораторії «ЄвроМед», яка знаходиться на другому поверсі поліклінічного відділення центральної районної лікарні. Вартість дослідження від півтори тисячі гривень.

Лікарі зазначають, що зараз у пацієнтів спостерігається тенденція до тяжкого перебігу коронавірусної інфекції. Також непоодинокі випадки тяжких пневмоній не обтяжених коронавірусом. Нерідко ускладнення виникають через те, що хворі зволікають зі зверненням за медичною допомогою. Натомість тривалий час займаються самолікуванням. Тож медики закликають при перших симптомах нездужання, зокрема, підвищенні температури, терміново звертатися до фахівців.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page