Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / КОМУ І ЯК ПЕРЕРАХУЮТЬ ПЕНСІЇ

КОМУ І ЯК ПЕРЕРАХУЮТЬ ПЕНСІЇ

Першого квітня, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Рішенням Уряду передбачено, що з 01 квітня 2020 року буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень пенсіонерам, яким виповнилося 80 років. Такі виплати буде встановлено пенсіонерам зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує середньомісячного заробітку в Україні, з якого сплачено страхові внески  та який враховується для  обчислення пенсії за 2019 рік —  9 тисяч 205 гривень 19 копійок.

Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 01 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років отримує пенсію за Законом України «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування » і  має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення  компенсаційної виплати розмір пенсії не може бути нижче 2 тисяч 600 гривень.

Виплати пенсій цій категорії громадян розпочнеться щонайпізніше з сьомого квітня цього року.

Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги в сумі однієї тисячі гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 тисяч гривень.

Виплату розпочнуть невідкладно після внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Окрім того, визначено проведення індексації пенсій у 2020 році з першого травня.

Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги буде проведена в установленому порядку виплати пенсії пенсіонерам  через уповноважені банки або доставлена додому листоношами АТ «Укрпошта».

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page