Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Волонтер Корпусу миру США працюватиме в районній бібліотеці

Волонтер Корпусу миру США працюватиме в районній бібліотеці

Про це на своїй  сторінці у фейсбук повідомила директор книгозбірні Наталія Гришина.

Приїзд до місцевої громади добровольця, який під егідою американської урядової організації бере участь у проекті «Молодіжний розвиток», планувався ще минулого року. Тепер обіцяють, що це станеться нинішньої осені.

— Термін перебування волонтера Корпусу миру США у нас триватиме два роки. Упродовж цього часу він працюватиме з молоддю щодо виховання активної громадянської позиції, розвитку життєвих навичок, необхідних для планування майбутнього, зокрема, критичного мислення, фінансової грамотності тощо, а також здорового способу життя, — розповіла кореспонденту видання Наталія Гришина.

Наразі невідомо, це буде чоловік чи жінка. Єдиний орієнтир – вік до тридцяти років. Також відомо, що він не буде викладачем англійської мови, а лише її носієм. Тож організація англомовних курсів не передбачається. Для покращення рівня розмовної англійської у місцевих юнаків і дівчат, можливо, організовуватимуться спікер-клаби. Тут молодь зможе спілкуватися з представником Корпусу миру США у неформальній атмосфері, переглядати англомовні фільми тощо.

За словами Наталії Гришиної, до роботи волонтер приступить у жовтні. Перші три місяці перебування в Краснограді він житиме в одній із місцевих родин. Це необхідно для адаптації добровольця, ознайомлення з нашою національною культурою і традиціями, опанування української мови. Вже зараз оголошений пошук охочих взяти до себе на тимчасове проживання іноземного гостя. Вимоги до помешкання прості – окрема кімната зі зручними та чистими речами і меблями. Так званий «євроремонт» не вимагається. Дорога від житла до бібліотеки у волонтера повинна займати  не більше 30 хвилин. Сім’я зобов’язана  надати новому співмешканцю дублікат ключів від оселі, забезпечити його харчуванням один раз у день. Родина, яку схвалить організатор і обере волонтер отримуватиме щомісячну грошову підтримку.

Деталі телефоном – 0501450929.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page