Вторник , 19 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Водіїв закликають бути взаємно ввічливими

Водіїв закликають бути взаємно ввічливими

Надворі нарешті пішов сніг.  Синоптики попереджають про подальше ускладнення погодних умов. Перші  опади відразу  погіршили видимість на дорогах. Це збільшує ризики дорожньо-транспортних пригод, — зазначають у районному відділі поліції.  Правоохоронці нагадують основні правила поведінки на автошляхах в умовах негоди. 

Насамперед водіям необхідно користуватися під час руху пасками безпеки. Дотримуватися безпечної швидкості та дистанції, правил паркування.  Рухатися так, аби  не заважати роботі снігоприбиральної техніки. З особливою обережністю пересуватися мостами та естакадами. В умовах недостатньої видимості не забувати вмикати ближнє світло фар чи протитуманні ліхтарі.
Також поліція радить керманичам транспортних засобів відмовитися від ризикованих маневрувань, які можуть спровокувати аварійні ситуації. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість необхідно змешувати поступово. Під час  зупинок обов’язково використовувати аварійну світлову сигналізацію.

 Особливу увагу варто звернути на технічний стан шин автівок. Вони повинні забезпечувати максимальне зчеплення з дорожнім полотном, бути надійними та відповідати погодним і кліматичним умовам.
За недостатньої видимості, особливо з настанням сутінок, велосипедистам і пішоходам рекомендують додатково позначити себе на дорозі. На одязі бажано використовувати світловідбивні елементи,  на велосипедах —катафоти, ліхтарик чи інші світловідбивні частини. Це дозволить водіям завчасно побачити інших учасників руху.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page