Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Які карантинні заходи діятимуть під час великодніх свят

Які карантинні заходи діятимуть під час великодніх свят

Порядок ведення богослужінь та відвідування релігійних споруд обговорили представники уряду та духовенства. Рекомендації для вірян, які виробили у ході спілкування учасники зустрічі 27 квітня оприлюднили на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Зокрема, у повідомленні заначено, що МОЗ не планує подавати до Уряду пропозиції додаткових обмежень на великодні свята. Однак рекомендує українцям дотримуватись правил і норм, які нині вже діють.

Отже, перебувати на богослужіннях і церковних обрядах, незалежно від того, де вони будуть відбуватися, всередині храму чи на подвір’ї, потрібно обов’язково в масці. Це стосується і церемонії освячення великодних кошиків.

Тривалість богослужінь буде скорочено, але їхня кількість збільшиться.  Під час церковної служби двері  в храмах постійно триматимуть відчиненими.  Також домовилися про додаткову заборону  фізичного контакту при здійсненні обрядів – поцілунки хрестів, ікон, святинь тощо.

Крім того громадянам рекомендують, аби у богослужіннях брав участь лише один представник від родини. Людям поважного віку та всім, хто має хронічні захворювання, радять утриматися від відвідин священодійств.

На відміну від вірян, коронавірус – це переконаний атеїст, для нього немає жодних свят, він завжди буде намагатися вразити вас або ваших близьких. Будьте обережні, турбуйтеся про рідних, дайте можливість перепочити нашим лікарям, – цитує пресслужба МОЗ слова  міністра охорони здоров’я Максима Степанов, з якими він звертається до українців напередодні Великодня.

Нагадаємо, у неділю 2 травня християни східного обряду відхначатимуть це найваживіше свято религійного календаря. Минулої неділі, 25 квітня, свято Воскресіння Господнього відзначили віряни західного обряду — римо-католики, частина греко-католиків і протестантів, а також Фінляндська православна церква.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page