Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У районній лікарні буде відеоколоноскоп

У районній лікарні буде відеоколоноскоп

Цей оптичний прилад використовують для проведення колоноскопії. Процедура передбачає огляд внутрішньої поверхні товстої кишки. Вона необхідна для ранньої діагностики новоутворень.

За словами директорки КНП «Красноградська центральна районна лікарня», Ганни Васенко нині значно почастішали випадки злоякісних пухлин прямої кишки. Отже, таке обладнання повинно бути в арсеналі медиків. Придбання відеоколоскопу також дозволить ЦРЛ укласти з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) новий пакет медичних послуг на 2021 рік.

Із районної скарбниці на ці потреби віділили 867342 гривень. Суму зібрали за рахунок зменшення лімітних асигнувань Красноградському ЖРЕП, залишків коштів бюджету розвитку на початок 2020 року та додаткових фінансових надходжень за відчуження майна.

Ганна Васенко повідомила, що раніше на зекономлені кошти, які виділялися в пакеті послуг щодо запобігання поширенню коронавірусу, лікарня придбала відеобронхоскоп. Цей апарат є в переліку медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, затверджених постановою уряду № 225 від 20.03.2020-го.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page