Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У Наталинську громаду потрібні патронатні вихователі

У Наталинську громаду потрібні патронатні вихователі

 

Відповідне повідомлення оприлюднили на сторінці сільської ради у фейсбуці.

— Ця послуга тимчасово надається сім’ям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, мають неповнолітніх дітей і наразі не можуть їх самостійно утримувати, або вирішується питання щодо подальшої долі дитини, яка залишилася без батьківської опіки, тобто усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку, — пояснює керівниця служби у справах дітей Наталинської сільської ради Наталія Таран. — На період від трьох до шести місяців такі діти можуть перебувати у сім’ї патронатного вихователя, який забезпечить їм необхідний догляд. Упродовж цього часу надавачам послуги патронату щомісяця виплачуватиметься грошова винагорода та соціальна допомога на утримання і виховання підопічних.

Згідно з чинним законодавством, патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей в родині, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації вихованців у своєму помешканні. Спільно з добровільним помічником (одним із членів подружжя) вона пройшла курси професійної підготовки патронатних вихователів за спеціальною програмою та отримала згоду на таку діяльність всіх повнолітніх членів сім’ї, що проживають у помешканні. Підставою для надання послуг сімейного патронату є договір між цією особою з відповідним органом опіки та піклування.

— Пропонуючи послугу сімейного патронату держава насамперед виходить із інтересів дитини, яка тимчасово не може проживати з рідними людьми. Таким чином  забезпечує захист її прав і сприяє  поверненню до сім’ї, коли життєві умови в ній покращаться, — зауважила співрозмовниця.

Охочим допомогти дітям  у ролі патронатних вихователів пропонують звертатися до служби у справах дітей Наталинської сільської ради за адресою: с. Наталине, вул. Сенченка, 89.

Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=917620989074150&id=100024787732231

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page