Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У Красноградському районі оголошено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки щодо поширення COVID-19

У Красноградському районі оголошено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки щодо поширення COVID-19

Таке рішення 21 вересня ухвалила місцева комісія з питань із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Красноградського району Харківської області. Ухвала прийнята на підставі інформації про поточну ситуацію щодо епідемічних загроз у регіоні і набирає чинності відсьогодні.

Відтак на території, де встановлений «жовтий» рівень небезпеки діє низка заборон.

Зокрема, забороняється проводити масові заходи (культурні,спортивні, розважальні, религійні, рекламні та інші), якщо в них беруть участь більше людей, ніж одна особа на 5 м кв. площі будівлі або території на відкритому повітрі. Також під забороною діяльність кінотеатрів і закладів культури з наповненістю залів понад 50 відсотків. Організатори заходу під час розміщення учасників події стоячи  мають передбачити дотримання між ними соціальної дистанції у півтора метри.

Не можна проводити концерти, крім тих, які організовують заклади культури для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності. Забороняється влаштовувати дискотеки, припиняється діяльність розважальних закладів (нічних клубів), закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів,кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, дозволяється лише в кількості, яка не перевищує число місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу і визначених у реєстраційних документах на нього. Перевізник зобов’язаний забезпечити водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та  контролювати, аби пасажири під час перебування в салоні транспорту також  користувалися захисними масками, у тому числі тими, які виготовлені самостійно.

На території, де встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки стороннім особам забороняється відвідувати:

  •  установи і заклади соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями;
  • установи і заклади, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово). 

Термін виконання рішення розповсюджується на період карантину. Воно переглядатиметься відповідно до норм чинних норм, які діють в Україні щодо зонування епедемічних загроз. 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page