Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У Красноградському районі на ГРВІ хворіють переважно дорослі

У Красноградському районі на ГРВІ хворіють переважно дорослі

Про це свідчать дані Красноградської міжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на 29 жовтня.

— Наразі триває четвертий тиждень від початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ. За період з 22 до 29 жовтня на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли 118 красноградців, із них 21 дитина віком від нуля до 17 років, — повідомила помічник лікаря-епідеміолога Маргарита Даниленко. — Від старту епідсезону 2020/2021 рр. діагноз «грип» не було встановлено в жодного пацієнта. Також жодного хворого з ГРВІ не госпіталізували. Всі лікуються в амбулаторних умовах.

До початку осінніх канікул рівень захворюваності на ГРВІ вихованців закладів загальної середньої освіти району не перевищував критичного показника поширення недуги у понад  20 %. Саме за таких умов можливе тимчасове припинення занять. Тож усі ЗЗСО працювали в штатному режимі. Моніторинг захворюваності учнів та студентів навчальних закладів Красноградщини відбувається постійно. Отже, ситуація під контролем.

Принагідно у лабцентрі нагадують жителям району про необхідність дотримання запобіжних заходів щодо протидії розповсюдженню коронавірусу. У людних місцях громадян закликають перебувати виключно в захисних масках та витримувати соціальну дистанцію у півтора метри. Після відвідин громадських місць обов’язково користуватися антисептичними засобами для рук, а краще за все частіше мити їх  із милом.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page