Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Тонкий лід – територія підвищеної небезпеки

Тонкий лід – територія підвищеної небезпеки

Працівники районного відділу ГУ Державної служби надзвичайних ситуацій України  в Харківській області одинадцятого січня побували з профілактичним рейдом на річці Берестовій у районі міської зони відпочинку. Рятувальники поспілкувалися з рибалками та любителями зимових видів спорту. Вони нагадали правила безпечної поведінки на льоду та розповіли, як діяти при потраплянні у воду.

— Якщо під вами провалилася крига, головне, не піддавайтеся паніці. Насамперед не робіть різких рухів і стабілізуйте подих, — кажуть фахівці.  — Якщо поруч з вами нікого немає, не витрачайте сили на крики про допомогу. Натомість намагайтеся уникнути занурення з головою, краще розкиньте руки в сторони й постарайтеся зачепитися за край криги. Поверніть тіло в горизонтальне положення за напрямком плину. Спробуйте обережно налягти грудьми на лід та по черзі  закиньте на нього ноги. Опинившись на кризі, перекотіться і обережно повзіть у той бік, звідки ви прийшли,  у напрямку берега.

Аби не потрапляти в надзвичайні ситуації, рятувальники наполегливо застерігають громадян  виходити на тонкий лід. Про це просять попередити дітей. Для повторення та засвоєння правил поведінки на льоду кожному співрозмовнику вручили тематичні пам’ятки.

Фото: Красноградський районний відділ ГУ ДСНС України у Харківській області

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page