Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Профорієнтаційний клуб «Орієнтир» засідав онлайн

Профорієнтаційний клуб «Орієнтир» засідав онлайн

З дев’ятикласниками навчально-виховного комплексу № 3 на тему «Вибір професії або задача з багатьма невідомими» спілкувалася начальник відділу активної підтримки безробітних Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості  Людмила Гнатенко.

Фахівець розповіла учасникам засідання про основні помилки у обранні спеціальності. Також пояснила, як із врахуванням власних інтересів і здібностей  можна визначитися з цим вибором за формулою «Хочу — Можу-Треба».   

Людмила Гнатенко проводить заняття з учасниками клубу «Орієнтир»

— Клуб «Орієнтир» діє на базі НВК № 3 другий рік поспіль. Він об’єднує учнів дев’ятих класів. Ми намагаємося навчити дітей свідомо ставитися до вибору професійного майбутнього, прислухатися до себе, враховувати уподобання та нахили, — говорить Людмила Гнатенко. — Графік зустрічей  був спланований заздалегідь. Через карантинні обмеження вони відбуваються дистанційно.

Під час засідань значна увага приділяється знайомству юнаків і дівчат із попитом на спеціалістів на місцевому та регіональному ринках праці. Нині найзатребуванішими є представники робітничих спеціальностей. Зокрема, на Красноградщині актуальними є вакансії водіїв і трактористів, продавців продовольчих і непродовольчих товарів, кухарів, слюсарів-ремонтників, сантехників тощо.

Для певності у виборі майбутнього фаху охочі можуть пройти  тестування на онлайн-платформі з профорієнтації та побудови кар’єри Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа».

 

Фото з архіву Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page