Четверг , 28 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Поліція вживає заходи з протидії поширенню коронавірусу на території Харківщини

Поліція вживає заходи з протидії поширенню коронавірусу на території Харківщини

Правоохоронці перевіряють виконання карантинних правил в усіх населених пунктах області. До заходів залучено весь особовий склад  співробітників служби, які працюють у складі слідчо-оперативних груп, груп реагування патрульної поліції, піших нарядів. В місті та області створено більше сотні мобільних груп з числа працівників територіальних підрозділів поліції та обласного главку, які відпрацьовують території обслуговування з метою виконання вимог та заборон, визначених у постанові Кабінету Міністрів України, — інформує Красноградський районний відділ поліції.
Полісмени здійснюють контроль за дотриманням вимог з обмеження перевезень пасажирів у громадському транспорті, припинення роботи підприємств торгівлі, розваг, громадського харчування. Наряди Управління патрульної поліції патрулюють маршрути громадського транспорту, проводять роз’яснювальну роботу серед населення. 
Під час карантинних заходів поліція рекомендує  громадянам не виходити без особливої потреби на вулицю і не відвідувати місця масового скупчення людей, дотримуватися правил особистої гігієни, надягати маски та зберігати дистанцію не менше двох метрів з іншими громадянами, а також піклуватися про літніх близьких.
У поліції нагадують, що за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області з неділі, 11 квітня, введені обмеження «червоної» зони карантину. За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.
Зараз головне завдання поліції – якісна превентивна робота з населенням, а також контроль за виконанням карантинних заходів. Служби та підрозділи поліції також здійснюють свою повсякденну роботу: реагують на заяви та повідомлення громадян, розслідують злочини, забезпечують публічний порядок та громадську безпеку. 
У складний для держави час поліція в межах своєї компетенції робить все можливе аби не допустити поширення коронавірусу та росту злочинності в регіоні.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page