Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Нагорода «Театральний майстер» — у театру естради «Вернісаж» із Краснограда

Нагорода «Театральний майстер» — у театру естради «Вернісаж» із Краснограда

Театр естради «Вернісаж» під час вручення відзнак конкурсу театральних колективів «Лимонад-2021»

Творчий колектив Будинку техніки БУ «Укрбургаз» завоював чотири перших місця та головну відзнаку конкурсу театральних колективів «Лимонад», який відбувся 29 травня в Харкові.

Журі віддало красноградцям абсолютну  перемогу за композицію «Дівчата схожі на юнаків» за мотивами «Балади про зенітниць» Роберта Рождественського.

Нагадаємо,  торік у вересні  з цією постановкою учасники «Вернісажу» стали дипломантами І ступеню   10-го Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна в Чернігові-2020». Прониклива історія про події Другої світової та майстерність юних акторів не залишила конкурсну комісію і глядачів байдужими й цього разу. Попри високу конкуренцію нагорода «Театральний майстер» опинилася в руках земляків.

Також перші місця посіли уривок із п’єси  Григорія Квітки-Основ’яненка «Шельменко-денщик»,   «Нова казка» за мотивами народної української казки «Колосок» та композиція «Птахи» із мюзикла «Хто співає на світанку». Автором текстів до оригінальних постановок театру є художній керівник та режисер-постановник «Вернісажу» Олена Вербнікова.

— Пишаюся своїми вихованцями. Такі різні діти… за віком, характерами, вподобаннями. Але схожі в одному — вони дуже талановиті, — говорить режисерка про своїх вихованців. — Приємно, що журі відзначило їхню дорослу акторську гру та високо оцінило наші постановки.

З Оленою Вербніковою ми спілкувалися під час чергової репетиції «Вернісажу». У колективі саме тривала робота над помилками. Незважаючи на успіх, актори разом із постановницею аналізували свої виступи на конкурсі. Мабуть, такий професійний підхід до підготовки  і є одним із секретів успіхів театру.

Режисерка вдячна керівництву БУ «Укрбугаз», директору Будинку техніки Любомиру Дяківу за всебічну підтримку творчого колективу. Велика заслуга у перемозі належить також новій викладачці з хореографії Дар’ї Тущенко.

Наразі у «Вернісажі» триває набір вихованців. Тут чекають хлопців і дівчат віком від п’яти років і старше. За словами Олени Вербнікової, карантинні обмеження негативно позначилися на графікові репетицій колективу. Тож заняття у театрі естради триватимуть і влітку. Охочим стати частиною цієї дружньої театральної родини пропонують телефонувати на номер – 095-854-10-55 (Олена Володимирівна).

Найближчим часом побачити виступ театру «Вернісаж» можна буде під час урочистостей до Дня захисту дітей у Краснограді, 04 червня. Початок свята планується о 18.00.

Фото з архіву Олени Вербнікової

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page