Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Майже 12,5 тисяч жителів Красноградської та Наталинської громад вакцинувалися від СОVID-19 двічі

Майже 12,5 тисяч жителів Красноградської та Наталинської громад вакцинувалися від СОVID-19 двічі

Відтак дві дози вакцини від коронавірусу отримали близько 42 % дорослого населення,  — поінформували в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району». Наразі декларації з сімейними лікарями центру уклали 30 тис. 558 жителів з 35103, які мешкають у населених пунктах обох територіальних об’єднань.

З початку кампанії імунізації від СОVID-19 першу дозу вакцини отримали 14673 мешканців цих територій віком від 18 років, з них 2439 щепилися станом на 08 листопада.

— У кабінетах щеплень, які працюють в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, вакцинують препаратами Pfizer, AstraZeneca та CoronаVac, — уточнила директорка КНП «ЦПМСД Красноградського району» Руслана Равлюк. — Кабінети працюють в будні, також у суботу вони відкриті в міській амбулаторії у приміщенні поліклінічного відділення ЦРЛ та мікрорайоні 3. У сільській місцевості щеплення у вихідні відбувається за потребою населення. У середньому в день вакцинуються близько 300 краян.

За словами керівниці центру, коштом підприємства закупили 2400 швидких тестів для діагностики коронавірусу та 3000 пробірок для забору біологічного матеріалу для аналізу методом полімеразно ланцюгової реакції у пацієнтів із підозрою на COVID-19. Також в амбулаторних умовах є можливість отримати кисневу терапію пацієнтам, яких виписали зі стаціонару для відновлення організму після хвороби. Аби отримати додому в тимчасове користування кисневий концентратор, необхідна виписка зі стаціонару та призначення сімейного лікаря. Фахівець проконсультує щодо використання пристрою.

Руслана Равлюк наголосила, що зараз лікарі працюють з перенавантаженням. Окрім допомоги хворим на коронавірус, ведуть прийом і консультують пацієнтів із сезонними та хронічними  захворюваннями, контролюють виконання Національного календаря щеплень, видають СOVID-сертифікати тощо. Лікарка вкотре закликала громадян про необхідність дотримання профілактичних засобів щодо поширення коронавірусної інфекції. Хоча хвороба нині не обходить жодну вікову категорію, особи поважного віку знаходяться в групі ризику щодо тяжкого перебігу захворювання. Відтак їм важливо ретельно  берегтися. Зокрема, уникати людних місць – не користуватися громадським транспортом у години пік, а похід у магазини по-можливості доручити молодшим родичам або іншим близьким людям.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page