Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Красноградський район готовий до проведення ЗНО-2021

Красноградський район готовий до проведення ЗНО-2021

Про це під час селекторної наради 13 травня щодо організації зовнішнього незалежного оцінювання сказав голова Красноградської райдержадміністрації Віктор Войтенко. Засідання провів заступник голови ХОДА Роман Семенуха. У ньому взяли участь директорка Департаменту науки і освіти ХОДА Анжеліка Крутова, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, керівники районів, де знаходяться пункти тестування, представники інших служб, які задіяні у проведенні ЗНО.

— Усі організаційні питання відпрацьовані, є повне взаєморозуміння між усіма службами, які забезпечують дотримання критеріїв для належного  проведення ЗНО , зокрема, щодо  безпеки, підтримання громадського порядку, збереження здоров’я учасників тестування, — заявив очільник КРДА. — Наше головне завдання створити всі умови для складання зовнішнього незалежного оцінювання.  Певен, ми з цим упораємося.

Згодом  про готовність пунктів тестування відзвітували керівники місцевих навчальних закладів, де вони розміщуються. Нагадаємо у Краснограді вони знаходяться на базі ліцеїв № 2 та № 4, професійного ліцею, а також двох фахових коледжів — педагогічного та аграрно-технічного.

Перших учасників ЗНО місто зустрічатиме 25 травня. Тоді у аудиторіях ліцею № 4 вони писатимуть тести з англійської мови. Прогнозована кількість охочих скласти цей іспит — 229. Таке тестування в Красноградському районі відбуватиметься вперше. Тож для проведеня ЗНО з іноземних мов обладнали 16 класних кімнат. Зокрема установили пристрої для програвання аудіокомпакт-дисків зі звуковим записом із зовнішньою акустичною системою, тобто ноутбуки, зовнішній оптичний  DVD-привід, звукові колонки. Це необхідно для перевірки навичок абітурієнтів щодо сприйняття іноземної мови на слух, тобто аудіювання.

Також у пунктах тестування Краснограда відбудеться ЗНО з математики (28.05.21), української мови і літератури та української мови (01.06.21), історії України (04.06.2021), біології (10.06.21) та географії (15.06.21). Найбільша кількість учасників очікується для написання тестів із української мови і літератури та математики — 883 та 873 відповідно. Ще 783 абітурієнти планують писати тут тести з історії України. За попередньою інформацією, біологію склаладимуть 420 учасників, а географію — 309.

Пункти проведення ЗНО патрулюватимуть правоохоронці. Вони також забезпечуватимуть контроль дорожньої ситуації та місць паркування. У кожному пункті тестування створені медичні кімнати. Для надання необхідної допомоги чергуватимуть медичні працівники. Випускників закладів загальної середньої освіти організовано підвозитимуть до місць тестування та у зворотному напрямку. Адреси та схеми під’їзду розміщені в персональних кабінетах учасників на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. ЗНО- 2021, як і минулорічне відбуватиметься з згідно з вимогами карантинних обмежень. Це стосується підготовки приміщень, дотримання відповідного санітарного режиму тощо. Учасники також поінформовані про особливі умови допуску в пункти проведення оцінювання.

— До початку зовнішнього незалежного оцінювання залишається тиждень. За цей час важливо ще раз ретельно перевірити стан готовності до початку основної сесії ЗНО пунктів тестування, персоналу та всіх відповідальних служб, аби уникнути будь-яких непередбувачуваних ситуацій та провести зовнішнє незалежне оцінювання на належному рівні, — підсумував розмову з учасниками наради Віктор Войтенко. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page