Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус: статистика Красноградщини на 01 грудня

Коронавірус: статистика Красноградщини на 01 грудня

Наразі  нових і летальних випадків перебігу захворювання серед пацієнтів Красноградської центральної районної лікарні не зареєстровано, — розповіла директорка ЦРЛ Ганна Васенко.

На стаціонарному лікуванні перебувають 55 хворих із діагнозом «коронавірус», шість із них у відділенні анастезіології та інтенсивної терапії. 

За минулу добу госпіталізували тринадцять пацієнтів із пневмоніями.

Амбулаторно лікуються 49 красноградців, у яких лабораторні дослідження біологічного матеріалу методом полімеразно ланцюгової реакції (ПЛР) підтвердили COVID-19.

За словами в. о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Руслани Равлюк, нині масово хворіють медики. З тринадцяти лікарів, які обслуговують мешканців Краснограда, на перше грудня 2020-го по факту працюють лише шість, у тому числі один педіатр. Решта перебувають на листках тимчасової непрацездатності через різні хвороби, зокрема, коронавірусну інфекцію. Така ситуація негативно позначається на наданні медичних послуг населенню. Адже навантаження на медперсонал зросло. Лікарям доводиться обслуговувати дві-три дільниці. Щодня на прийом до кожного з них приходять до шістдесяти пацієнтів. Попри те, що без уваги медики не залишають жодного відвідувача, напруження та невдоволення останніх  зростає.

Лікарка вкотре звертається з проханням до жителів району із розумінням ставитися до ситуації. Перш ніж приходити до лікарні, зателефонуйте до реєстратури на номер — 7-26-28 зі стаціонарного телефону або з мобільного (05744) 7-26-28. Вам допоможуть зв’язатися з сімейним лікарем. Якщо  стан самопочуття пацієнта задовільний, фахівець може проконсультувати його дистанційно. Руслана Равлюк також просить краян по-можливості утриматися від відвідин лікарні в першій половині дня для отримання різноманітних довідок. Необхідний документ для вас підготують, забрати його можна буде пізніше. Зазвичай, після обіду кількість відвідувачів медичного закладу зменшується.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page