Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус не відступає: на Красноградщині зафіксовані нові летальні випадки

Коронавірус не відступає: на Красноградщині зафіксовані нові летальні випадки

За період із 26 до 31 серпня від ускладнень перебігу хвороби померло четверо жителів району. Серед них дві жінки та два чоловіка. Жертвою захворювання стала також 35-річна жителька Зачепилівської громади. Без мами залишилися четверо дітей, — поінформували в Красноградській центральній районній лікарні.

— Упродовж останніх двох місяців не було зареєстровано жодного летального випадку у хворих на коронавірус. Однак сумна статистика знову поновилася, — зазначила директорка КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Ганна Васенко. — Нині в стаціонарі ЦРЛ перебувають 12 пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19, один із них підключений до апарату штучного дихання. Серед недужих троє дітей, одному малятку менше двох років від народження.

За словами лікарки, моніторинг захворюваності свідчить, що серед новововиявлених хворих немає жодної особи, яка б вакцинувалася від коронавірусної інфекції. Тож медики закликають краян не зволікати з імунізацією проти хвороби. Вакцинація не захищає на 100 % від інфікування вірусом, однак допомагає перенести недугу в легкій формі та мінімізує ризик летального перебігу захворювання, — запевняють фахівці.

 На 31 серпня у Красноградській та Наталинськийх громадах першою дозою вакцини проти COVID-19 щепилися понад 8000 жителів, вдруге щеплення отримали майже 5000 земляків. Процес імунізації населення триває. Наразі щеплення проти коронавірусу проводять вакцинами Pfizer, Moderna і CoronaVac.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page