Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / ЗНО?! Це не страшно

ЗНО?! Це не страшно

Такий настрій панував серед учасників зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), з якими поспілкувалися перед початком екзамену.

Двадцять п’ятого травня у Краснограді стартувало ЗНО. У пункті тестування на базі ліцею № 4 учасники писали тести з англійської мови. До міста з’їхалися представники з різних населених пунктів Красноградщини і Нової Водолаги. Хлопці та дівчата легко спілкувалися, були усміхненими та щирими. Насправді здавалося, що хвилюються тільки рідні та педагоги, які їх супроводжували.

За словами молоді, більшість із них готувалися до екзамену самостійно. ЗНО з іноземної мови справедливо вважається одним із найскладніших для написання. Попри це, чимало абітурієнтів обрали його як важливий предмет для вступу в заклади вищої освіти. 

Учень Красноградського ліцею № 3 Сергій Тоніковський пояснив: «Знання іноземної мови тепер є пріоритетним для оволодіння багатьма спеціальностями. Це також необхідно для всебічного розвитку людини, тому я і вибрав цей предмет. Змалку мріяв стати військовим льотчиком і зараз активно рухаюся до втілення своїх прагнень. Хочу вступити до Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба. Зі здоров’ям усе гаразд. Однак тепер багато залежатиме від результатів екзаменів.

Сергій розповів, що паралельно з ліцеєм відвідує заняття в Харківському кадетському корпусі. Вже має шість годин навчальних польотів на літаку Socata Rallye 150 TD. Справді, хіба ЗНО його налякаєш?

Багато учасників зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови планують пов’язати життя з роботою в різних відповідальних структурах. Дивно, що такі наміри переважно висловлювали дівчати. Вони налаштовані працювати в поліції, Службі безпеки України, підрозділах Державної служби з надзвичайних ситуацій тощо. Традиційно у виборі майбутніх професій лідирують спеціальності галузі інформаційних технологій, дехто планує стати юристами або економістами. Майбутні педагоги, медики чи інженери інших напрямків, окрім ІТ, цього разу не зустрілися.

Поки молодь гомоніла, поспіхом переглядала записи з навчальними матеріалами чи гортала сторінки соціальних мереж у телефоні, відповідальні особи за проведення ЗНО у Краснограді стежили за дотриманням усіх вимог. Завчасно готовність пункту ЗНО вчергове проінспектували Красноградський міський голова Світлана Кривенко, керівниця відділу освіти міськради Антоніна Турова та перша заступниця голови райдержадміністрації Наталія Осадча.

Як повідомила консультант Красноградського центру професійного розвитку педагогічних працівників, відповідальна за проведення ЗНО Ольга Міхно, на 15.00 дня процедура оцінювання з англійської мови повністю завершилася. Учасники отримали робочі зошити, а екзаменаційні роботи відправилися на перевірку. З 229 зареєстрованих охочих складати цей тест, по факту його писали 205. Жодних непередбачуваних ситуацій не було. Тестування розпочалося своєчасно, техніка не підвела. Також не було випадків, які вимагали медичної допомоги. Учасники почувалися добре.

Цьогоріч у Краснограді зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться з шести предметів. Наступного разу пункти тестування відкриються: 28 травня, коли учасники складатимуть тест із математики; 01.06.21 для ЗНО з української мови і літератури, 04.06.21 — історії України, 10.06.2021 — біології та 15.06.2021 — географії.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page