Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Делегація Красноградського району взяла участь у регіональному Форумі старост

Делегація Красноградського району взяла участь у регіональному Форумі старост

Зустріч у такому форматі керівників старостатів, очільників органів місцевого самоврядування, голів районних рад і райдержадміністрації відбулася восьмого грудня в приміщенні Харківської обласної філармонії. Зібрання організували з ініціативи Асоціації органів місцевого самоврядування, обласної ради та облдержадміністрації.  До спілкування також  запросили експертів із питань  місцевого самоврядування і правоохоронців.

Перед початком офіційної частини форуму учасники ознайомилися з експозиціями кращих практик місцевих рад і територіальних громад Харківщини. Свої локації представили сім новоутворених районів області. Серед них і Красноградщина.

У ході зустрічі йшлося про формування місцевих бюджетів та лобіювання інтересів старостинських округів. Також говорили про створення безпечного середовища для життєдіяльності мешканців громад, зокрема тісну взаємодію старост із поліцейськими офіцерами громади. Окрема розмова стосувалася  інформаційно-методичного та правового забезпечення інституту старост, питанням координації роботи старост та взаємодії між громадами.

Форум старост на Харківщини відбувся вперше.

— Ми визначимося із періодичністю проведення форумів, щоб усі мали змогу зустрічатися широким колом та обговорювати нагальні проблеми, ділитися досвідом, ставити одне одному питання. Це ефективний майданчик для спільної роботи і пошуку важливих рішень, — цитує пресслужба облради слова голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Тож надалі такі зустрічі проводитимуться на постійній основі.

За інформацією облради, наразі на Харківщині створено 56 територіальних громад і 368 старостинських округів, призначено на відповідні посади 347 старост.

Фото до публікації: Харківська обласна рада

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page