Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Гуртом порядкувати легше

Гуртом порядкувати легше

Сімнадцятого квітня жителі Петрівського старостинського округу наводили порядок на території села Петрівка та селища Балки. Дрібний, але настирний дощик не завадив трудівникам прибрати сміття та сухостій, видалити і вивезти аварійні насадження, висадити саджанці молодих дерев, а також упорядкувати місцеві цвинтарі. У Дні довкілля взяли участь місцеві жителі, працівники на громадських роботах, представники  підприємств різних форм власності, які базуються в населених пунктах округу.

— Приємно, що на пропозицію провести  суботник відгукнулося багато людей, — говорить староста Петрівського старостинського округу Любов Колєснік. — Мені особисто хочеться, аби наші села були доглянутими, сучасними та красивими. Добре, що чимало земляків поділяють це прагнення. На вулиці Колесника в Петрівці плануємо закласти декоративний парк. Його територія займатиме близько одного гектара. Під час нинішнього Дня довкілля гуртом висадили тут 50 саджанців берез і 20 лип. Наступних вихідних запланували висадку кримської сосни. Це буде ще сто молодих дерев.

Любов Колєснік розповіла, що закупівлю дерев для посадки фінансує компанії Kernel, у складі якої працює базове сільськогосподарського підприємство СТОВ «Мрія». Технікою для проведення прибирання та інших робіт допомогли також Олексій Виноградов (ФГ «Шанс»), Сергій Гладков (СТОВ «Мрія»), ФОП Микола Дідус, ФОП Ігор Рибальченко і небайдужі земляки Артем Сизонов і Сергій Маринич.

— У перспективі очікуємо, що матимемо сучасну паркову зону з пішохідними доріжками, освітленням, лавами для сидіння та іншими елементами благоустрою, — повідомила староста. — Свою фінансову підтримку в реалізації цієї ідеї нам обіцяють виділити з бюджету Наталинської сільської ради, а також соціальні партнери громади —  компанія Kernel і НАК «Нафтогаз України».

Створення зеленого оазису в селі – справа не одного дня. Тож реалізовувати її будуть послідовно, крок за кроком. Щодо проведення суботників, то подібні ініціативи в Петрівському старостинському округу мають намір організовувати регулярно.

Фото: Петрівський старостинський округ Наталинської сільської ради

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page