Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Від коронавірусу вакцинувалися понад 55 % жителів Красноградської та Наталинської громад

Від коронавірусу вакцинувалися понад 55 % жителів Красноградської та Наталинської громад

Такою є статистика вакцинації населення від COVID-19 на 23 грудня у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району».

— Декларації із сімейними лікарями центру уклали 30802 місцевих мешканців. Наразі 17041 щепилися двома дозами вакцини для профілактики захворюваності корона вірусною інфекцією, ще 2395 краян готуються щепитися вдруге, — повідомила директорка ЦПМСД Руслана Равлюк. — Відтак відсоток людей, які пройшли повний курс вакцинації, становить 55,3 %. З урахуванням громадян, які отримали щеплення в Центрі вакцинації районної лікарні, ця кількість ще більша приблизно на 10 %.

Нагадаємо при КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» діють шість пунктів вакцинації. Вони розташовані в амбулаторіях сіл Наталине, Вознесенське, Петрівка, Піщанка, Берестовенька та у місті Краснограді. Нині тут вакцинують населення препаратами CoronaVac, Moderna та Pfizer. Громадян, яких уперше щепили вакциною AstraZeneca, вдруге щеплять Moderna або Pfizer.  Таке поєднання дозволяється з медичної точки зори, а його ефективність у протидії розповсюдженню корона вірусу має відповідні  підтвердження.

За словами Руслани Равлюк, нині спостерігається зменшення кількості охочих вакцинуватися від COVID-19. Напевно, це пояснюється тим, що значна частина краян  вже пройшла процедуру імунізації. Водночас спостерігається зниження числа проведення швидких тестів та аналізів методом ПЛР для діагностики коронавірусу. Показники здоров’я пацієнтів, які приходять на прийом до лікарів, не вимагають таких досліджень. Ситуація із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції перебуває в межах сезонних норм.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page