Среда , 24 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Більше доступності для маломобільних груп населення

Більше доступності для маломобільних груп населення

З 14 червня 2021 року на Харківщині діятиме нова транспортна послуга для громадян із обмеженими можливостями для пересування. Скористатися нею мають право особи з інвалідністю І-ІІ груп і порушеннями опорно-рухового апарату, у тому числі діти у супроводі дорослого, а також інші категорії людей, які рухаються за допомогою засобів пересування. Вони зможуть безоплатно замовити спеціалізований автомобіль для поїздок у Харкові та між населеними пунктами області, — інформує Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Така послуга впроваджується Громадською організацією інвалідів «Креавіта» в рамках реалізації проєкту «Пілотна модель соціальної транспортної послуги для жителів Харківської області». Надання цієї послуги фінансується з обласного бюджету. Вона надається громадянам із відповідним соціальним статусом для відвідування соціальних, медичних, реабілітаційних, адміністративних установ та закладів, у тому числі санаторно-курортних, культурних  установ, закладів освіти, судів, майстерень, протезно-ортопедичних підприємств, вокзалів, рекреаційних зон, культурно- масових і спортивних заходів. Кожна особа може здійснити до 6 поїздок на місяць. Невикористані подорожі не переносяться на наступний місяць, а компенсація за них  не відшкодовується.

У робочі дні послуга надається цілодобово, у вихідні та святкові дні в разі потреби за попередньою заявкою. Додатково проконсультуватися щодо послуги та замовити автомобіль можна телефонами: 067-822-40-84, 050-425-17-65.

До теми

Нагадаємо, на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Красноградської міської ради діє послуга соціального таксі.

— Для окремих категорій громадян вона надається за бюджетні кошти, для інших встановлюється диференційована оплата в залежності від рівня доходів, також замовники можуть самостійно оплатити таку поїздку або за них це можуть зробити треті особи — опікуни тощо, — говорить директорка терцентру Людмила Тущенко. — З березня нинішнього року ми також обслуговуємо  пацієнтів районної лікарні, які їздять до Харкова на процедуру гемодіалізу. Таку потребу мають двоє жителів міської та один мешканець Наталинської громади. Додаткові кошти виділили бюджети цих органів місцевого самоврядування. Також між терцентром та Наталинською сільською радою укладений договір співпраці, за яким ми можемо надавати жителям громади інші соціальні послуги.

Соціальне таксі від територіального центру обслуговує громадян лише у робочі дні. Спеціалізований автомобіль обладнаний підйомником. Найчастіше його замовляють громадяни із проблемами опорно-рухового апарату, зору, а також ті, хто пересувається за допомогою візків, палиць та інших допоміжних засобів пересування.

Замовити транспортну послугу в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Красноградської міської ради можна телефоном —

(05744) 7-32-70.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page