Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Безпритульні тварини потребують підтримки

Безпритульні тварини потребують підтримки

скринька для збору коштів безпритульним тваринам

Місцеві активісти організували збір коштів для допомоги чотирилапим безхатченкам. Вони пропонують долучитися до такої акції красноградцям, яким небайдужа доля братів менших.

—  Ми постійно бачимо, як страждають поруч покинуті напризволяще домашні тварини. Одні байдуже проходять повз них, але є багато й таких, хто простягає їм руку допомоги. Притулок для пухнастих безхатченків залишається нездійсненною мрією. Натомість контролювати їхню чисельність можна гуманними методами.   Так і виникла ідея встановити скриньки для збору благодійних внесків, які потім використовувати для стерилізації  пухнастиків, — говорить одна з учасниць акції Юля.

За зібрані кошти вже простерилізували шість безпритульних котів. Для двох із них знайшли господарів.  Стерилізацію ще чотирьох муркотунів самостійно оплатив один благодійник. Двох простерилізували частково за кошти внесків і  доплату від інших добрих людей.

Кількість тварин, які потребують такої процедури, збільшується. А от скриньки наповнюються не так швидко. Тож організаторки акції вирішили звернутися за сприянням через районну газету.

Наразі скриньки для благодійних внесків встановлені: у приміщенні Центральної районної бібліотеки, у ветеринарній аптеці «Добрий господар» на вулиці Соборній, у зоомагазині на мікрорайоні 3, також  на міському базарі: у ветаптеці ФОП Ніщета та у торговій ятці ФОП Горобець на вході до ринку. Організатори планують розширити цю мережу. Кажуть, що хочуть охопити стерилізацією й безпритульних собак. Та поки не мають можливості займатися виловом тварин. З котами в цьому простіше.

Про свою діяльність активісти звітують на сторінці групи «Добрий Дом» — Красноград у фейсбуці. Також мають інформаційну підтримку в соцмережах молодіжного хабу  RedHub. Вони вдячні всім, хто допомагає їм фінансово, бере тварин на перетримку після проведення стерилізації, опікується пошуком нових господарів для них та проявляє будь-яку іншу активність.

Тож долучайтесь до акції. Добро завжди повертається сторицею!

До теми

У Краснограді діє зоозахисна громадська організація «Громада Краснограда». Якщо ви стали свідком жорстокого поводження з тваринами, телефонуйте — 050-945-44-75. Вас проконсультують, як діяти в такій ситуації.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page