Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Технічне обслуговування газових приладів: ціна питання

Технічне обслуговування газових приладів: ціна питання

Наші читачі цікавляться: чи обов’язково укладати договір на цей вид послуг і скільки вони коштують. Наприклад, ТО газової плити і котла.

— Закон України Про житлово-комунальні послуги (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2189-19#Text ) зобов’язує споживачів газу/балансоутримувачів будинків  проводити обов’язкове технічне обслуговування газових мереж та приладів в своїй оселі. Відповідальність користувача за порушення Правил безпеки систем газопостачання та не проведення обов’язкового  ТО, передбачена вимогами, які затверджені наказом Міністерства енергетики  (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0674-15#n15), — пояснила начальник управління зовнішніх комунікації АТ «Харківгаз» Ольга Клименко. — Відтак, згідно з пунктом 5.7. Правил, якщо споживач/балансоутримувач не забезпечив технічне обслуговування газових мереж та приладів в помешканні, газопостачання йому припиняється.

 Відповідно до законодавства та правил, послуги з технічного обслуговування можуть надавати спеціалізовані організації, які мають дозвіл Державної служби України з питань праці на такі роботи. Отже, вони є ринковими, а не монопольними, водночас обов’язковими. Тобто обслужити клієнтів  можуть  як у АТ «Харківгаз», так і в  інших службах, що мають ліцензію.

Технічне обслуговування газової плити повинно проводитися не рідше, ніж раз на три роки. ТО опалювального приладу –  щорічно.

 Вартість таких послуг в АТ «Харківгаз» індивідуальна для кожного споживача і залежить від того, де він мешкає: у приватному секторі чи квартирі, відстані до помешкання клієнта, встановленого обладнання, протяжності мереж тощо. Ціна зазначається в договорі, який укладається окремо з кожним споживачем.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page